Rok 2020

Rok 2020 bol nepredvídateľný kolotoč udalostí. Priniesol veľa ťažkých chvíľ, ktoré znamenali aj pre nás obmedzenia v tréningovom procese. Zároveň však prišli aj milé, nečakané chvíle, ktoré nás veľmi potešili. Vďaka finančnej podpore od Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety, ktorej sa chceme touto cestou poďakovať, sme mali možnosť rozšíriť záchranársku výbavu potrebnou technikou a psích parťákov vybaviť reflexným označením. Vďaka poskytnutej zľave od Nonstop dog wear mala naša organizácia možnosť zakúpiť kvalitné a odolné reflexné vesty Protector cover. V ústrety nám vyšli aj C.B.ONE, s.r.o. pri nákupe vysielačiek, za čo im tiež ďakujeme.

Podarilo sa nám zorganizovať skúšky podľa Národného skúšobného poriadku, ktoré posudzovala rozhodkyňa Helena Pavlíková Gičová a skúšky podľa medzinárodného skúšobného poriadku v kategóriách FL V, A, B, ktoré posudzovala rozhodkyňa Charlotte Kranz z Rakúska.Nie je jednoduché nájsť správne výcvikové či skúškosvé lesy, preto sme radi, keď natrafíme na ľudí, ktorí sú ochotní nám výjsť v ústrety. Takto to bolo v prípade Lesy Modra, s.r.o., ktoré nám povolili vstup pri organizovaní skúšok, Kynologický klub J. Stolárika Modra a Dobrovoľní hasiči Petržalka, ktorí nám poskytli priestory pri organizovaní skúšok.

Lúčime sa s rokom 2020 a do nového roku vám, milí priatelia, prajeme najmä veľa zdravia, veľa chuti do tréningov a veľa šťastia pri skúškach a nech vám vaši psí záchranári naďalej robia toľko radosti. Labku na to!